Döms för stulna kläder på hotellrum

En man i 30-årsåldern förvarade stulna kläder och skor på ett hotellrum i Vänersborg. Nu döms han till sex månaders fängelse för häleri.

ANNONS
|

Det var i mitten av juli som polisen genomförde en husrannsakan på hotellrummet. Där fann de misstänkt stöldgods i form av kläder och skor som låg förvarade i olika lådor och plastpåsar. Plaggen, varav en del hade prislappar och butikslarm kvar, antas komma från Norge och uppskattas vara värda sammanlagt cirka 49 000 kronor.

Mannen som vistades i hotellrummet och åtalades misstänkt för häleri har förnekat brottet. Han hävdar att han har köpt kläderna för 15000 kronor i god tro av en okänd person på en rastplats för ett år sedan. Han har sagt att han hade planer på att sälja dem vidare till sina kompisar.

ANNONS

Åklagaren har inte kunnat visa varifrån kläderna och skorna kommer, men enligt tingsrätten är det klart att det rör sig om stöldgods, vilket mannen borde ha insett. Rätten anser det inte heller trovärdigt att mannen skulle ha kunnat spara ihop till den summa som han säger att han betalat för kläderna.

Förutom häleri döms han även för narkotikabrott.

ANNONS