Européer till Vänersborg för bilträff

I 38 år har medlemmarna i Svenska Borgward-klubben samlats kring bilar och olika aktiviteter. Och nu i helgen blir det i Vänersborg. I år kommer entusiaster som rest långa ­vägar – ända från Tyskland och Schweiz.

ANNONS
|

Kristi Himmelsfärdshelgen är årets höjdpunkt för bilentusiasterna i Svenska Borgward-klubben. Då samlas de för att prata om bilar och göra ”bil-aktiviteter” tillsammans.

– Vi trivs väldigt bra med varandra, säger Ewa Jägevall.

Det gemensamma är intresset för Borgwards bilar, samt bilarna LLoyd och Goliath som grundaren även tillverkade. Närverket är världsomspännande med medlemmar från alla världsdelar.

– Jag intresserade mig för bilarnas speciella teknik. De byggdes med speciella finesser – som var tidiga på den tiden, säger Claes Jägevall, grundare av Svenska Borgward-klubben.

Han har tillsammans med sin fru Ewa Jägevall åkt från Tibro för att anordna helgens bilträff i Vänersborg. Varje år är det en av medlemmarna som ordnar med träffen i sin stad för att visa stadens smultronställen. Att det i år blir Vänersborg, på Ronnums herrgård, är för att Borgwards huvudkontor låg här på 50-talet innan det gick i konkurs.

ANNONS

– Det är kul att åka när det inte går så fort. Då hinner man se naturen och allt det vackra, säger Ewa Jägevall.

Under helgens program ska de bland annat besöka Saab-museet, ställa upp bilarna längs kanalen i Trollhättan och köra genom stan.

ANNONS