Exklusiva lägenheter på Restad gård blir verklighet

Sugen på en bostad med tre våningsplan, takterass och stora fönsterpartier? Byggnadsnämnden gav i torsdags grönt ljus till bygglovsansökan om 27 nya radhuslägenheter på Restad gård.

ANNONS
|

– Vi hade en bra genomgång på nämndmötet i går och vi ställde oss positiva till ansökan. Vi är glada att någon vill göra något av området, det gick enkelt igenom, säger Peter Göthblad (fp), ordförande i byggnadsnämnden.

Tre av de gamla vårdbyggnaderna på Restad Gård ska nu göras om till bostäder. Två av husen får lägenheter i två våningsplan plus suterängvåning och källare, det tredje får bostäder i tre våningsplan.

Två trapphus och hiss går upp på taket. Varje hus delas in i nio lägenheter. En del av dem får utgång till takterass.

Husen är extremt djupa för att vara bostadshus – från den ena långsidan till den andra går det 18,5 meter. Normalt för ett bostadshus är mellan nio och tolv meter.

ANNONS

– För att lösa det kommer fasaderna att göras om helt, säger stadsarkitekt Magnus Wångblad.

Det blir stora fönsterpartier för att leda in ljuset, dessutom kommer taklanternor att sättas upp.

En del av rummen kommer för att öka ljusinsläppet ha öppna samband mellan våningsplanen, det vill säga att de saknar en vägg, men formen kommer att variera.

– Tanken är att de som köper lägenheterna ska kunna göra en del själva, säger Magnus Wångblad.

I entrén till varje lägenhet ska en carport finnas. På andra sidan blir det en trädgård och en länga med garage och förråd.

Det är ett norskt fastighetsbolag som har köpt fastigheterna. När byggstart blir är inte klart ännu, men enligt Magnus Wångblad är ägarna måna om att bygget kommer i gång så snart som möjligt.

ANNONS