Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Förgrep sig på tjejens barn – nu ändras domen

Mannen förgrep sig på sin partners dotter och dömdes i tingsrätten för sexuellt övergrepp. Nu ändrar hovrätten delar av domen.

Det var i augusti 2012 som händelsen inträffade. I frånvaro av flickans mamma kröp mannen ner i flickans säng och förde in sin hand i hennes trosor och berörde hennes kön.

Mannen erkände flyktigt att han berört hennes kön men menade under rättegången att det hela var ett misstag. Mannen hade varit uppe och kissat och sedan tagit fel säng när han gick och lade sig igen, och trodde att personen i sängen var hans partner.

Mannen dömdes till fängelse i fem månader för sexuellt övergrepp i tingsrätten. Hovrätten fastställer påföljdsfrågan, men sänker skadeståndet till flickan, som vid brottstillfället var under 15 år gammal.

Tingsrätten dömde mannen att betala 50 000 kronor i skadestånd varav 40 000 var för kränkning och 10 000 för sveda och värk. Hovrätten anser att kränkningsersättningen ligger allt för högt, och sänker den till 25 000 kronor. Totalt ska flickan få 35 000 kronor i skadestånd.

MEST LÄST