Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Fiskpinnar gav otrevlig chock

Ann Johansson och hennes familj fick en otrevlig överraskning när de skulle äta middag i veckan. Fiskpinnar var fulla av vad som verkar vara plastbitar. – Jag blev så äcklad, säger hon.

Fiskpinnarna av märket Garant, som är Axfoods egna märke, hade Ann Johansson köpt på Willys i Vänersborg.

– Jag skulle laga middag och tänkte att jag skulle göra något snabb och lätt. Jag stekte upp fiskpinnar och samtidigt smakade jag på en och känner då att det är något i. Jag tänkte att det var något ben. När familjen sen sätter sig och ska äta börjar min sambo helt plötsligt plocka ut långa plastliknande ben från fiskpinnarna, säger Ann Johansson.

Efter att ha rensat alla fiskpinnar i paketet kunde hon räkna till totalt 50 plastben, som hon beskriver som stenhårda och vassa.

– Jag tror inte det ska vara ben, det ser ut som plast. Det ser ut att vara hårdpressat och skär om man trycker dem mot huden.

Hos Axfood, som äger Willys och Hemköp, ser man allvarligt på det som hänt. De har varit i kontakt med Ann Johansson och bett henne att skicka in paket så de kan undersöka det.

– Vi tycker det som hänt är tråkigt och ser väldigt allvarligt på det. När jag tittar på bilden så tycker jag det ser ut som fiskben men vi vet inte det säkert så därför har kunden fått skicka in paketet så vi kan göra en ordentlig utredning, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.

De har inte fått i några andra klagomål om plastbitar eller fiskben i produkten utan tror att det handlar om ett enskilt fall.

– Oavsett vad det är så är något fel, det ska inte vara fiskben i fiskpinnar heller. Kunden kommer givetvis få kompensation för den felaktiga varan, säger Claes Salomonsson.

Ann Johansson skickade in fiskpinnarna till Axfood under gårdagen och det kan ta upp till två veckor innan man får svar på vad det var för något i.

– Jag vill ändå varna andra innan de köper det här. Det här är typiskt barnmat och plastbitar sätter sig lätt på tvären, säger Ann Johansson.

 

MEST LÄST