Fler pendelrutor vid Öxnereds station

Innan årets slut ska 200 parkeringsplatser för pendlare stå klara vid Öxnereds station. I dagarna byggs en dagvattenledning för att avleda vatten ifrån den framtida parkeringen.

ANNONS
|

Den rådande pendelparkeringen vid Öxnereds station har talat ett tydligt språk.

– Eftersom det alltid är fullt där har vi sett att behovet är stort, säger Maria Wagerland på kommunens fastighetsenhet.

Precis invid den befintliga parkeringen har ett lager jord skalats av från en yta på 5000 kvadratmeter och ska komma att utgöra den nya pendelparkeringen med 200 platser.

I en bred fåra ligger ett dagvattenrör nedgrävt i marken som ska avleda vatten från brunnarna på parkeringen. Arbetsingenjör Mikaela Johansson är på plats.

– Det går enligt planen, men det har varit trixigt att få till rätt nedåtlutning på rören, säger hon.

ANNONS

Bakom henne står en stor oljeavskiljare som ska monteras ihop med rören och grävas ned.

Föreberedelserna för kommande arbete är i full gång. Under våren ska grus bredas ut över hela ytan innan den ska asfalteras.

Det pågående arbetet kan komma att vara den första etappen utav två.

– Om det finns behov och pengar så finns ritningar klara för att bygga ytterligare en bit, säger Stefan Parnebo, enhetschef för tekniska avdelningen på Vänersborgs kommun.

Ytterligare en parkering skulle i så fall göra plats för 125 bilar på en yta av 3000 kvadratmeter och ligga i anslutning till de andra.

Nuvarande arbete beräknas vara klart innan årsskiftet och är budgeterad till två miljoner kronor plus bidrag.

ANNONS