Fortsatt inbrottsvåg i Vänersborg

Vänersborg har senaste ­dagarna drabbats av en stor inbrottsvåg. – Modus är inte helt olikt, så vi tror att det kan vara flera gärningsmän i samma konstellation, säger Martin Svedberg, utredare hos polisen.

ANNONS
|

I tisdags greps och anhölls fyra personer i 25-årsåldern misstänkta för två olika bostadinbrott. De hade gjort inbrott i Öxnered och Blåsut och greps när de sågs slänga ifrån sig smycken vid en busshållplats. Smyckena kunde härledas till inbrotten.

LÄS OCKSÅ: Fyra män gripna misstänkt för inbrott

– De är fortsatt anhållna och planen är nog att få dem häktade ­under morgondagen, säger Svedberg. I onsdags var det dags igen. ­Någon gång under dagen har gärningsmän tagit sig in genom källar­dörren på ett hus på Ringgatan och fått med sig smycken. Villaägaren upptäckte inbrottet när denne kom hem från jobbet, så inbrottet har skett någon gång mellan klockan 07.00-16.30. Två andra villainbrott på Blåsut upptäcktes också under onsdags­eftermiddagen. Tillvägagångs­sättet liknade de tidigare inbrotten i området. Dock är det ännu oklart vad som stulits i dessa fall. – Det tyder på att det kan vara ­andra ur samma konstellation som är fortsatt verksamma. Så det hade varit bra att folk i området hör av sig om de ser något som inte stämmer, om någon befinner sig där de inte ska. Man bör vara lite på sin vakt, säger Svedberg. 114 14 är det telefonnummer som man då hör av sig till om man har något tips.

ANNONS
ANNONS