Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Frikänns efter dödshot mot rektor

Föräldern som dödshotade en rektor på en skola i Vänersborg frikänns.

Det var hösten 2017 som föräldern dök upp på skolan i samband med att dennes barn omhändertagits av socialtjänsten samma dag. Barnet var elev på skolan och hämtades där ifrån. Föräldern var upprörd och tyckte att rektorn borde ha hindrat socialtjänsten. Enligt rektorn ska föräldern varit mycket arg och hotat med "jag ska se till att du och dina barn blir dödade".

LÄS MER: Rektor dödshotades av förälder

Rektorn anmälde hotet och föräldern åtalades misstänkt för olaga hot. På onsdagen meddelades dom och tingsrätten i Vänersborg frikänner föräldern som hela tiden förnekat brott.

Tingsrätten anser att det endast är rektorn som hört hotet. Två personer befann sig i närheten under ordväxlingen. Den ena har tidigare uppgett att hen inte hörde något uttalat hot. Tingsrätten tycker att det är osannolikt att personen inte hört hotet, men nu minns att så var fallet. Den andra personen har bekräftat dödshotet i polisförhör, men under rättegången minns personen inte detta.

I domen uppges att tingsrätten inte ifrågasätter rektorn, men åklagaren har inte lyckats ta fram bevis som räcker för fällande dom. Därmed ogillas även rektorns yrkade skadestånd på 15 000 kronor.