Full fart på outdoormässan

Det fanns något för alla på helgens outdoormässa på Hunneberg. Eller vad sägs om aktiviteter som klättring, downhillcykling, orientering och luftgevärsskytte.

ANNONS
|

Det var ett myller av människor på berget under söndagen. Mer än vanligt skulle man kunna säga, i och för sig inte så konstigt eftersom årets mässa hölls i strålande solsken. På bergsknallen strax innan Bergagården trampade downhillentusiasterna på sina cyklar och många var nyfikna och ville testa sina färdigheter. Ville Fredriksson har cyklat downhill i två år.

– Det är ju roligt när det går fort och skakar lite. Det är en skön känsla, säger han.

– Jag tror att det är kombinationen fart och teknik som gör att man fastnar, säger kompisen Jesper Andén.

Vide Höglund Arveklev testar klätterväggen som Friluftsfrämjandets klättersektion i Vänersborg har ställt upp bakom museet.

ANNONS

– Det svåraste är nog att sätta handen på rätt grepp. Det är ju lite läskigt att vara så högt upp också, säger han.

Enligt ledaren Ingemar Sandberg har ett 100-tal barn och vuxna testat under helgen.

Strax intill klätterväggen sitter tvillingarna Hampus och Melvin Ljungblad koncentrerade. De siktar och trycker av. Luftgevärsskytte verkar vara deras grej eftersom vildsvinstavlan är full av små hål. När undertecknad frågar vad man ska tänka på så svarar de tydligt.

– Sikta bra!

Såklart.

Fyraåriga Tea Hayes hade tagit med sig sin mamma Cecilia Nilsson och kompisarna Ville och Ebbe Hedlund till berget.

– Jag har varit i skogen och gått hinderbanan, gått tipspromenad och fått en reflex, bowlat och klättrat på väggen. Jag kom lika högt som Ville. Det var inte så läskigt, det var en kille som tog emot mig, säger Tea.

Sällskapet som precis ska sätta sig och fika gillar att vara ute i skog och mark.

– Vi har varit här sedan tio i morse och allt har varit toppenbra. Det är välarrangerat och det finns något för både barn och vuxna, säger Cecilia Nilsson.

ANNONS