Hunneberg fylldes av vilda skogsväsen

Mystiskt, musikaliskt och massa människor. Den som tog sig en tur på Hunneberg i fredags kunde ta del av teatervandringen "Bergets vilda väsen".

ANNONS
|

– Idén kommer ifrån en annan teatervandring som ordnades på Botaniska trädgården i Göteborg, vi tog idén och gjorde det i skogen i stället, berättar projektledaren Charlotta Bang.

Under fredagskvällen befann hon sig i entrén för att ta emot besökarna iförd en minst sagt spektakulär mundering, en sorts naturklänning som fick henne att smälta in i omgivningen.

– Jag är en stubbe och har bland annat använt mossa och ett hönsnät, förklarade den för aftonen grönhåriga projektledaren.

Besökarna släpptes in på vandringen i grupper och under promenaden på ett par kilometer fick de ta del av berättelsen om vad som egentligen hände kolmilaren Bengtssons dotter Ester.

ANNONS

På ett antal punkter under vandringen utspelade sig olika scener och musikaliska nummer. Allt kryddat med diverse mystiska väsen av klassiskt svensk folktro-snitt.

TTELA hängde med en grupp på vandringen, och kom i samspråk med Anders Höckerfors som hade med sig döttrarna Rut och Tyra.

– Några kompisar är med och skådespelar och jag tyckte att det verkade som en trevlig grej. Vädret är med oss och det är roligt när det händer något, sa han.

Rut höll med:

– Jag gillar att vara ute i skogen, det är lite roligt och spännande, berättade hon.

Efter att vi fått se slutscenen – allt slutade förstås lyckligt – passade tidningens utsända på att diskret växla ett par ord med ett par av skådespelarna från Flo ungdomsteater.

– Väldigt mysigt att spela här, jag älskar naturen och skogen, sa Wilma Andersson.

– Fåglarna kvittrar, härligt att vara här, fortsatte Emma Edling.

Andra grupper som medverkade under arrangemanget – som förövrigt ingick i Kulturveckan i Grästorp – var Flo-Sals bygdegårdsförening, körerna Flo-Salskören, Särestadkören och Rabalder

Väl framme vid festplatsen vid kolmilan fanns det servering, dessutom underhöll Ingmar och Ingela Bäckström.

– Jag gissar på att vi haft 400 besökare. Vi är otroligt lyckliga och glada, och besökarna jättenöjda. Om jag får bestämma gör vi det här igen, summerade Charlotta Bang.

ANNONS
ANNONS