Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ingen misstänkt för våldtäktsförsöket

En kvinna blev överfallen under en motionsrunda av en eller flera okända män i Vänersborg på söndagseftermiddagen. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

– Hon blev nerknäad till marken, men hon lyckades ta sig loss, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, på söndagen. 

Larmet om att en kvinna i 35-årsåldern ska ha blivit överfallen kom till polisen vid 16.01 på söndagseftermiddagen. Kvinnan ska ha blivit attackerad under en motionsrunda mellan Ursand och Skidstugan.

Ingen person är ännu gripen och en intensiv polisjakt inleddes vid platsen.

– Vi söker efter eventuell gärningsman nu, sa Göran Carlbom på söndagseftermiddagen.

Polisen satte in hundpatrull när man sökte i terrängen och omgivningarna. Insatsen avslutades vid 17.30-tiden.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

–  Kvinnan har blivit fälld till marken bakifrån. Sedan har gärningsmännen dragit i hennes kläder på ett sätt som gör att hon upplever det som ett våldtäktsförsök. Det är den rubricering vi jobbar med för tillfället, men det kan ju komma att ändras, det får vi se, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott vid Trollhättepolisen.

Hur många gärningsmän rör det sig om?

– Kvinnan uppfattar det som två personer. Men vi utesluter inte att det kan handla om fler eller färre gärningsmän, säger Sten-Rune Timmersjö.

Har ni något signalement?

–  Vi har inget riktigt bra signalement. Kvinnan blir ju fälld bakifrån. Vi är precis i början på utredningen och samlar fortfarande in information och sammanställer, säger Sten-Rune Timmersjö.

Hur går ni vidare nu?

– I nuläget har vi inte mycket att gå på. Men det här är ett prioriterat ärende som jag har på mitt bord idag. Under söndagen gjordes flera förhör och idag jobbar vi vidare med att samla in information, säger Sten-Rune Timmersjö.

Uppgifterna initialt var att kvinnan inte skadats fysiskt. Men vid klockan 17.40 på söndagen uppgav dock Jacob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan, att kvinnan är lindrigt skadad.

– Men hon ska inte ha behövt åka till sjukhus, sa han.

Polisen är tacksam för eventuella tips från allmänheten.

Läs mer om KVINNOÖVERFALLEN
MEST LÄST