Håkan Juholt och Jörgen Hellman gör en resa i tiden med Peter Johansson som guide.
Håkan Juholt och Jörgen Hellman gör en resa i tiden med Peter Johansson som guide.

Juholt fick se den kulturella sidan

Riksdagsman Håkan Juholt (S) är på avslutningsturné och besökte Vänersborg i går. På schemat stod flera kulturella inslag med koppling till Afrika.

ANNONS
|

I samband med att Håkan Juholt lämnar politiken i sommar gör han en avslutningsturné.

Förutom det planerade mötet han höll på temat: ”Vi har råd med varandra”, gav partikamraterna honom en inblick i Vänersborgs kulturliv.

Juholt besökte Vänersborgs museum där han fick en rundvandring och höra Peter Johansson, enhetschef för museet, berätta om dess historia som sträcker sig ända till Afrika

– På ett fantastiskt sätt knyter man ihop en dramatisk historia med stora möjligheter för framtiden, säger Håkan Juholt, som visade stort intresse för Vänersborgs utbyte med Omaruru, Vänersborgs vänort i Namibia.

Fokuset på Afrika var väl passande eftersom Juholt har sökt en tjänst i Sydafrika som kulturråd på den svenska ambassaden i Johannesburg.

ANNONS

– Det kan vara kunskaper jag får som jag kan ha nytta av i framtiden och Vänersborg i sin tur kan ha nytta av att jag har dem.

Tjänsten innebär att Håkan Juholt kommer arbeta för att främja kulturutbytet mellan Sverige och södra Afrika.

Innan så eventuellt blir fallet har han ytterligare 20 stadsbesök att genomföra.

Juholt som har ett stort intresse för kultur och historia togs även till Vänersborgs konsthall för att bland annat se en utställning av sju namibiska konstnärer.

Han besökte likaså Vänerparken för att bland annat höra om Vänersborgs satsning på Polstjärnepriset, danspoolen och El Sistema.

Senare begav han sig till asylboendet Restad Gård för att medverka i en studiecirkel för att senare på kvällen hålla sitt föredrag.

Håkan Juholts besök till Vänersborg har genom åren har varit åtskilliga. Han själv såg gårdagens besök som ett tillfälle att likväl säga ”hejdå” till kommunalrådet Marie Dahlin (S) och riksdagsman Jörgen Hellman (S).

– Vänersborg är en fantastisk kommun och jag känner starkt för kamraterna här, säger han.

ANNONS