Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Polisen

Körde med 1,96 promille - voltade in i trädgård

En natt i augusti vid ettiden vaknade en husägare i Vargön av en tung smäll och trodde det var åskan. Men väl ute i trädgården påträffades en bil som hade voltat och landat på taket. I bilen satt en man som nu dömts till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hade varit ute på krogen tidigare under kvällen och hade druckit både flera öl och drinkar. Mamman hämtade hem honom, men en stund senare fick ha för sig att själv ta en sväng med bilen, trots att han var berusad.

På Nordkroksvägen har mannen i hög hastighet sedan fått sladd, kört av vägen och voltat och kraschat in i två villaträdgårdar, där bilen sedan blev stående på taket.

LÄS MER: Vårdslös färd slutade i villaträdgård

Mannen lyckades ta sig ur bilen oskadd med hjälp av en granne som sprungit ut. När polis senare gjorde en nykterhetskontroll visade det sig att han hade en 1,96 promille i blodet.

Det blev också en hel del skadegörelse, bland annat körde han ner ett staket i kraschen och några träd förstördes. Även en cykel hittades som var påkörd och förvriden runt ett träd.

Nu döms mannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.