Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/9
ANNONS ▼

Klart med artister på Aqua Blå

Nu är det klart vilka årets stora artister är som ska uppträda på Aqua Blå och Visfestivalen i Vänersborg. Förutom Ola Salo och Wedgie kommer även artister som "Clabbe", "Babben" och Göran Fristorp.

Den 2-4 juni är det dags för Aqua Blå i Vänersborg. Under tre dagar fylls staden med musik, barnunderhållning, tävlingar, utställare, uppvisningar och mycket mer.

Först ut av de kända artister som uppträder i årets festival är Babben Larsson med bandet Second Edition. På fredagen står de på scenen på Hamngatan och de bjuder på visjazz blandat med mellansnack.

– Årets program är nog det starkaste startfältet vi har haft hittills. Det är roligt att kunna presentera Babben i ett lite annorlunda sammanhang än vad man kanske är van vid, säger Bengt Andersson från Vänersborgs musikförening i ett pressmeddelande. Han är ansvarig i projektgruppen för Visfestivalen.

På lördagen kommer partykungen Claes "Clabbe" av Geijerstam till Aqua Blå. För många är han känd för en artistkarriär på 1970-talet och jurymedlem i tv-programmet Idol, men framför allt är han nog mest känd för radioprogrammet Rakt över disc, där han med sitt snabba prat och partymusik levererade en härlig fredagskänsla under åren 1979-1992.

"Clabbe" tar över mixerbordet på Stora scenen och underhåller både före, mellan och efter Wedgie och årets gästartist Ola Salo, som TTELA tidigare skrivit om.

På lördagen uppträder även Göran Fristorp på Hamngatans visfestival. 1973 vann han och "Clabbe" den svenska melodifestivalen under namnet Malta.

– Aqua Blå 2017 kommer att bli en av de bästa partyhelgerna i festivalens historia. Jag är mycket nöjd med årets bokningar, säger Håkan Thunberg som är med i artistgruppen för Aqua Blå.

Aqua Blå arrangeras av Vänersborgs kommun i samarbete med lokala föreningar och företag.

Läs även:

 

MEST LÄST