Klartecken att dricka vattnet

Kokningsrekommendationen av vattnet i norra delarna av Vänersborg hävdes på söndagen. De senaste provsvaren visade godkänt resultat.

ANNONS
|

Det var i fredags som kommunen gick ut med rekommendationen att alla boendei Brålanda, Frändefors och utmed Vänerkusten i Dalsland skulle koka sitt vatten.

Detta eftersom man misstänkte att en läcka från en dricksvattenledning som inte är igång till ledningarna för rent vatten kundeha uppstått i samband med ett arbete med nya ledningar längs Vänerkusten.

Flera prover

Därefter har prover på vattnet tagits i flera omgångar och vid lunchtid på söndagen meddelade kommunen att man fått flera godkända prov på raken. Därmed kundekokningsrekommendationen hävas.

– Det har tagits prover på sju ställen och alla visar godkända resultat, sägerDaniel Larsson, VA-chef i Vänersborgs kommun.

ANNONS

Han är nöjd med kommunens arbete sedan felet upptäcktes.

–Vi har följt vårkrisberedskapsplan och gjort allt som krävs att vi ska göra. Vi har gjort det som en försiktighetsåtgärd. Tyvärr har det inneburit en del olägenheter för våra kommunmedborgare som får sitt vatten från kommunen, men vi har gjort det för att vi sett till deras hälsa i första hand, säger Daniel Larsson.

Händer sällan

Enligt Daniel Larssonär sådana här händelser ovanliga.

–Under de 15 åren jag arbetat inom VA-branschen har jagvarit med om dettre gånger, så det är intespeciellt vanligt, säger han.

ANNONS