Mannen som knivskar och skadade en kvinna svårt på Restad gård på midsommaraftonen åtalades för mordförsök på onsdagen.
Mannen som knivskar och skadade en kvinna svårt på Restad gård på midsommaraftonen åtalades för mordförsök på onsdagen.

Knivman åtalas för mordförsök

Mannen i 45-årsåldern som på midsommaraftonen misshandlade en kvinna svårt på Restad gård åtalades på onsdagen. Han är misstänkt för mordförsök, men även för grov misshandel av en annan man vid samma tillfälle.

ANNONS
|

Den nu åtalade mannen är hemmahörande i Dalsland men sökte upp kvinnan som bor på asylboendet på Restad gård. Där slog och sparkade han henne tills han fick fram en kniv som han högg mot henne flera gånger.

LÄS OCKSÅ:Misstankarna stärks mot 45-åringen efter mordförsök

Kvinnan fick sticksår i ryggen och sätet där såret blev åtta centimeter djupt. Hon fick även flera skärsår på båda händerna. Senor, nerver och pulsådror skadades. Under misshandeln passade mannen på att även uttala dödshot.

En annan man försökte gå emellan, men då utdelades flera knivhugg även mot honom. Han lyckades dock undvika att bli skadad. Den rasande mannen uttalade också att han skulle "slakta" den andre mannen.

ANNONS

Åklagare anser att mannen som försökte komma till kvinnans undsättning utsattes för särskild råhet och hänsynslöshet då han har benprotes. Därför handlar åtalet även om försök till grov misshandel, i andra hand grovt olaga hot.

Åklagare yrkar också att 45-åringen, som sedan händelsen är frihetsberövad, utvisas från Sverige och att han förbjuds att återvända.

45-åringen förnekar brott.

LÄS ÄVEN:Knivman häktad misstänkt för mordförsök

ANNONS