Krock med lastbil nära ridskola

En personbil har kört in i en lastbil på E45 från Vänersborg mot Trollhättan i höjd med Brätte ridskola.

ANNONS
|

Larmet kom in strax efter klockan 18. Räddningstjänst och två ambulanser är larmade till platsen. Olyckan har inträffat på E45 i södergående riktning i höjd med Brätte ridskola, uppger räddningstjänsten.

Vid 18.30 har ingen av ambulanserna lastat någon person men vägen är helt avstängd, enligt SOS Alarm.

– Det är en personbil som kört in i en lastbil. Vägen är för närvarande avstängd och det är stopp i trafiken för man väntar på att bilen ska bärgas, säger Andreas Svenblad, inre befäl hos Norra Älvsborgs Räddningstjänst.

Klockan 19.25 kan SOS Alarm meddela att räddningstjänstens arbete är avslutat.

ANNONS

Mannen i 20-årsåldern som körde personbilen fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget på honom är oklart.

– Polisen kunde prata med honom och som jag förstått det kunde han gå ur bilen själv. Hur skadeläget är nu vet jag inte. Jag har fått berättat för mig att fronten på personbilen ganska svårt sargad, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan.

Lastbilschauffören är i 40-årsåldern och ska ha bromsat utan att 20-åringen, som kom i personbilen bakom, hunnit uppfatta att lastbilsföraren bromsade.

– Lastbilen bromsade kraftigt och han i personbilen hann inte uppfatta det och körde rakt in i lastbilen. Personbilen var efter krocken i ganska dåligt skick, säger Kleinert.

ANNONS