En flicka blev påkörd i en korsning av en personbil när hon cyklade med en väninna.
En flicka blev påkörd i en korsning av en personbil när hon cyklade med en väninna. Bild: Niklas Johansson

Kvinnlig cyklist körde på bil

En flicka som inte är straffmyndig har kört på en personbil i Vänersborg. Olyckan inträffade vid 13.30-tiden på torsdagen.

ANNONS
LocationBrättevägen||

Kollisionen inträffade i korsningen Brättevägen-Lyckhemsgatan nära brandstationen. Enligt räddningstjänsten ska flickan ha varit vaken och talbar. Senare uppgav SOS Alarm att flickan förts med ambulans till sjukhuset Näl i Trollhättan.

Polisens presstalesperson i Göteborg rapporterar att flickan, som är i tonåren, ska ha fått lindriga skador som skrapsår. Men hon togs ändå med till sjukhus för kontroll.

Enligt polisen ska flickan ha cyklat tillsammans med en väninna när hon och personbilen krockade i korsningen. Väninnan klarade sig undan kollision.

Ett vittne som befunnit sig på platsen har trätt fram och berättat om händelsen. Enligt vittnet så har de båda flickorna suttit på samma cykel och flickorna ska ha cyklat in i bilen, precis efter framhjulet.

ANNONS

Flickan som satt på pakethållaren slog huvudet i marken och började blöda från bakhuvudet medan flickan som körde cykeln landade på taket av bilen. Flickan, som landade på taket, ska därefter ha fallit av och blivit sittande, i chock, mitt i vägbanan mellan tennisplanen och brandkåren.

Den andra flickan, som blödde från bakhuvudet, gick planlöst runt och skrattade. Hon svarade bara vid tilltal, uppger vittnet.

Vittnesmålet har blivit bekräftad av polisen under torsdagskvällen.

Flickan som körde på bilen är inte straffmyndig och det finns ingen misstanke om brott gällande händelsen.

ANNONS