Lastbil i olycka på gamla 44:an

Strax efter klockan 11.30 inträffade en lastbilsolycka på gamla 44:an.

|

Det är på väg 697, gamla 44:an, som en lastbil kört av vägen nära Väne-Ryr och Örbacka.

Enligt initiala uppgifter från SOS alarm ska föraren klagat på smärta.

– Föraren hade tagit sig ut ur lastbilen när vi kom, hur det är med föraren nu vet jag inte, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Närf.

Utöver räddningstjänsten har ambulans och polis larmats till olyckan.

Lastbilen ska ha varit lastad med grus, grus som nu runnit av släpet. Både lastbilen och släpet ligger i diket.

– Det går att komma fram på vägen, men det är lite trängre än vanligt. Polisen blir kvar tills bärgning ska ske, och då stängs vägen av en stund. Jag vet inte när det blir, säger Tony Karlsson vid klockan 12.15.

Vid klockan 12.30 meddelarSOS alarm att en person först med ambulans för vård. Lastbilsföraren ska ha klagat på smärtor i höften, men det är för tidningen okänt hur allvarligt skadad personen är.

Trafikverket informerar vid klockan 13.30 att det fortfarande pågår störningar på vägen. Klockan 15.00 är den preliminära tiden för att lastbilen ska ha bärgats och framkomlgheten ska då även vara fullständig. Vid klockan 15.30 ska vägen vara fullt framkomlig igen.

En timme efter olyckan framkom uppgifter att ännu ett fordon ska ha varit inblanad i olyckan.

– Enligt händelserapporten från olyckan har en personbil med noterat regnummer varit en del av olyckan. Mer än så vet jag inte, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Uppgifterna bekräftas av Martin Svedberg, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

– Personbilen ska ha kommit över på fel sida av vägen och både bilen och lastbilen har fått väja. Det finns en anmälan upprättat, säger Martin Svedberg.

Här är olyckan: Lastbil i olycka(Endast för TTELA:s plus-kunder och prenumeranter).