Lastbilsbrand stoppade trafiken på väg 44

Vid halv sex på fredagsmorgonen fattade en lastbil brand på väg 44 i närheten av trafikplats Båberg. Vägen har under en längre tid varit avstängd i samband.

ANNONS
LocationBåberg||

Andreas Svennblad, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, uppgav att det är en lastbil med släp som brunnit på riksvägen.

– Det är bara lastbilen som brunnit, vi har lyckats koppla av släpet på lastbilen så den har inte börjat brinna. Men för att vara på den säkra sidan kommer lastbilens last med wellpapp att köras till återvinningscentralen för att tippas av, sa han.

Ingen person skadades i samband med branden.

Bärgningsarbetet på plats skulle försvåras av att det var problem att lossa släpet från lastbilen vilket ledde till både avstängningar och därefter begränsad trafik på sträckan.

ANNONS

Vid tio-tiden på fredagsförmiddagen öppnades trafiken i båda körfält på väg 44 efter fyra och en halvtimmes arbete på platsen.

Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesman, ska det inte vara någon misstanke om brott i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS