Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Loppet där alla är vinnare

En social happening där alla är vinnare bara genom att delta. Under söndagen anordnades Vänersnäsloppet för sjunde året i rad.


Springa, lunka eller promenera – valet var fritt för den tappra skara som under söndagsförmiddagen samlades utanför bygdegården i Vänersnäs med målet att avverka det numera traditionella terrängloppet. 750 meter för barn och närmare milen för ungdomar och vuxna väntade deltagarna som anmälde sig på plats.
– Vi brukar ha ungefär 70 vuxna med, kanske blir det något tunnare i år, konstaterade Magnus Magnusson, ordförande i arrangerande bygdegårdsföreningen, efter att ha scannat av antalet motionärer på gårdsplanen.


Enligt Magnus Magnusson ser flera Vänersnäsloppet som ett träningstillfälle och ingen officiell tidtagning sker. Istället hoppas bygdegårdsföreningen att loppet ska fungera som ett socialt evenemang där människor kan träffas, umgås och röra på sig tillsammans.
– Vi tycker att det behövs aktiviteter av det här slaget, som månar om folkhälsan.


Men även om alla sågs som vinnare och samtliga deltagare i barnklassen fick diplom så var det åttaåriga Mathilda Johansson som var först över mållinjen. Rutinerad sedan tidigare lopp hade hon siktet inne på vinst redan från start.
– Så det känns bra, log hon efter att ha tagit emot segerkramar från nära och kära.

MEST LÄST