Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Två män stämde möte på Torget för att handla med öl. Men istället blev den ene knivhuggen av den andre flera gånger. Nu döms mannen för knivvåldet till 1,5 års fängelse. Bild: Tommy Feldth

Lurades in på skymd plats och knivhöggs

Två män gjorde upp om en affär med alkohol på Torget i Vänersborg i maj förra året. En av männen lurades in på en undanskymd plats och i stället för att få sina ölflaskor blev han knivhuggen i ansiktet av den andre mannen, en då 48-årig Vänersborgare. Ytterligare knivhugg mot kroppen utdelades och nu döms Vänersborgaren till 1,5 års fängelse för grov misshandel.

De två männen hade stämt träff på Torget. Stämningen blev dock lite hätsk, eftersom han som skulle köpa tidigare hade hotat anmäla den andre mannen över telefon, när han inte ville sälja till honom trots att han utlovat det.

Detta hot togs upp på Torget och sedan fick köparen följa med till en enslig plats, där han knivskars. Den 48-årige mannen hade även en kamrat med sig som höll i den knivhuggne mannen. När han försökte ta sig ur greppet fick han ett knivhugg i ryggen och mot axeln och ytterligare ett mot låret. Han lyckades ropa på hjälp och fly.

LÄS MER: Bråk med tillhyggen på torget i Vänersborg

Den knivhuggne har haft fortsatta fysiska problem efter knivöverfallet. Bland annat kunde han inte äta ordentligt på tre månader på grund av en inflammerad kind och han fick även en hörselnedsättning som fortfarande sitter i. Smärtan i ryggen fanns kvar i tre månader.

48-åringen kan enligt tingsrätten kopplas till brottsplatsgenom en, dels genom att kniven som användes återfanns på plasten med offrets blod på. Samma blod fann man även på gärningsmannens sko. Hans mobiltelefon hittade också på platsen och mobiltrafiken visade att de två haft kontakt vid den tiden och att de stämt träff på Torget.

LÄS MER: Åtalades efter knivvåld

Tingsrätten dömer nu knivmannen till fängelse i ett 1,5 år för grov misshandel. Han ska också betala skadestånd till den misshandlade med drygt 44 000 kronor för kränkning, sveda och värk och ersättning för de ärr offret fått på kinden och på ryggen. Mannen förnekar brott.