Platsannonsen innan den ändrades på fredagen.
Platsannonsen innan den ändrades på fredagen.

Märklig platsannons för jobb på asylboende

”Viktigt att du inte är känslig för urin och avföring då det förekommer väldigt ofta.” Så står det i en platsannons för arbetet som fastighetsarbetare på asylboendet på Restad Gård, som många läsare reagerat på. Ansvariga för annonsen tycker inte det är konstigt formulerat, men har samtidigt valt att nu stryka formuleringen.

ANNONS
|

Under förmiddagen har många läsare hört av sig till TTELA om en annons som legat ute på Arbetsförmedlingens platsbank. Efter att ha konstaterat att arbetet bland annat medför tunga lyft och städning så avslutas beskrivningen av arbetsuppgifterna med följande: ”Viktigt att du inte är känslig för urin och avföring då det förekommer väldigt ofta.” Under kvalifikationer står det vidare: ”Energisk, pålitilig, snabb och inte känslig för urin och avföring.”

TTELA har hört av sig till Restad Gårds vd, Henrik Bjerkeman, för att fråga om formuleringarna i annonsen. I ett mejl svarar han: ”Jag förstår inte vad som är problemet med att ärligt beskriva arbetsuppgifterna.Det är viktigt att vi får en person som kan stå ut med dessa förhållanden.” Samtidigt lät företaget stryka de uppmärksammade formuleringarna i platsannonsen. I ett senare mejl förtydligar Henrik Bjerkeman att han inte menar att själva annonsen inte är konstigt formulerad, men just att han inte förstår problemet med en ärlig annons som förklarar arbetsförhållandena.

ANNONS

ANNONS