Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Man anhållen efter knivhot på Restad gård

  Polisen var under flera timmar på torsdagseftermiddagen på plats på Restad gård med en stor styrka efter larm om knivhot. En man sitter nu anhållen misstänkt för olaga hot och hot mot tjänsteman.

  – Det ska vara en man som först ska ha hotat några andra boende med kniv och sedan låst in sig själv i sitt rum, Vi försöker nu få ut den här personen ur rummet på ett säkert sätt, sa presstalespersonen på Region Väst, Tommy Nyman, vid 14.45.

  Han har även hotat en ordningsvakt på platsen. Ingen människa har blivit fysiskt skadad.

  Vid 15-tiden tog sig polisen in och grep mannen. Gärningsmannen togs med till polishuset för förhör. Efter det anhöll åklagare honom misstänkt för olaga hot och hot mot tjänsteman.

  – Vår grupp är specialister på den här typen av insatser och vet vad som krävs, när någon barrikaderar sig på det här sättet. Jag vet inte vad hoten inneburit men han har agerat hotfullt på något sätt. Det viktiga är att ingen person kom till skada, sa Tommy Nyman.

  Under insatsen var ett stort område avspärrat, som senare hävdes. Dock var några patruller kvar ytterligare en stund för att dokumentera och höra personer på plats.

  Tidigare under dygnet, natten till torsdagen, inträffade en annan incident på Restad gård. En person som ville flytta tillbaka och tog sig in i sitt gamla rum fick omhändertas av polis.

  LÄS MER: Ville flytta tillbaka till Restad Gård – misstänks för hemfridsbrott