Man gick till attack med träpåk mot buss

En linjebuss blev på morgonen utsatt för skadegörelse i Vänersborg. En man, beväpnad med en träpåk, slog sönder bussdörren och hotade busschauffören.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid07.30-tiden vid en busshållplats på Torpa centrum i Vänersborg.

Mannen, som är i 40-årsåldern och tidigare känd av polisen, ska ha betett sig mycket illa på linjebuss 62.

– Mannen skulle gå på bussen och det blev någon diskussion om betalning. Han visar då sitt missnöje med att slå sönder en av bussdörrarna med någon form av tillhygge, en träpåk eller motsvarande, och hota busschauffören, säger Per Sillén på Trollhättepolisen.

Det är ännuoklart hur många personer som ska ha befunnit sig på bussen. Eftersombussen slutade att fungera på grund av skadegörelsen av dörren sattes den ur trafik.

– Bussbolaget kom med en annan buss och passagerarna kunde fortsätta färden, säger Per Sillén.

ANNONS

Polisen kunde kort därefter gripa mannen, efter tips från vittnen till händelsen, i en korsning vid Marierovägen/Rådmansgatan. Han fick nyktra till i arresten i Trollhättan innan han kunde förhöras. Senare under dagen anhölls mannen.

– Han är i nuläget misstänkt för olaga hot och skadegörelse, den brottsrubriceringen kan dock komma att ändras när vi vet mer, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i Region Väst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Busschauffören har fått åka hem och får nu stöttning.

– Han mår efter omständigheterna bra och togs ur tjänst direkt efter händelsen, i enlighet med våra rutiner vid den här typen av händelser. Han erbjuds stöd av kamratstödjare och behövs ytterligare åtgärder så löser vi det, säger Jörgen Bergström, trafikchef vid Nobina som kör linjebusstrafiken.

ANNONS