Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Maskerad och musik på förskolans dag

Sambatåg, yoga och staffli­målning. Det var bara några av aktiviteterna som barnen på Öxnereds förskola testade under torsdagen då förskolans dag firades.

När TTELA är på plats är barnen utklädda till superhjältar, hundar och prinsessor dagen till ära. Förskolan har anordnat flera utomhusaktiviteter i sommarvärmen.

Dagen börjar med sambatåg där barn och pedagoger dansar ett varv för att fira förskolans dag.

"Samlas som bin"

Figurerna Skräpmaja och Musen – två ikoner på förskolan som står för hållbar utveckling, miljötänk och vänskap – bjuder barnen på en såpbubbelshow.

– Barnen älskar Skräpmaja och Musen. Så fort de hör att musiken sätts igång förstår de att det är såpbubbelshow på gång och samlas som bin kring en honungsburk, säger pedagogen Marianne Larsson som har rollen som Skräpmaja.

Alla aktiviteterna på gården är kopplade till förskolans verksamhet. Det finns en läshörna för att utveckla barnens intresse för läsning. Barnen får även prova yoga på gräsmattan under ett träd, i led med förskolans inriktning på livsstil och hälsa.

Kopplar ihop

– Aktiviteterna vi anordnar har täckning i vad barnen lär sig under året, vi vill sammankoppla lärande och lek på ett roligt sätt, säger förskolepedagogen Ann Andersson.

Under eftermiddagen är barnens familjer inbjudna för att ta del av festen.

– Jag älskar förskolans dag. Roligast av allt är att man får göra så många saker, säger ett barn på förskolan.

MEST LÄST