Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Här körde mc-föraren av vägen. Bild: Niklas Johansson

  Mc-förare avled efter att ha kört av vägen

  En motorcyklist körde vid lunchtid på onsdagen av vägen i närheten av stora Hästefjorden, strax utanför Vänersborg. Mannen, som är i 70-årsåldern, avled av sina skador.

  Vid 12.40 på onsdagen meddelade SOS Alarm att räddningstjänsten, ambulans, polis och ambulanshelikopter hade larmats ut till en trafikolycka i närheten av Siviken, på länsväg 2060.

  Tio minuter senare hade räddningstjänsten kommit till platsen och strax efter anlände ambulans.

  Snart kunde polisen bekräfta att det rörde sig om en allvarlig motorcykelolycka, där föraren ska ha kört av vägen. Ambulanspersonalen inledde HLR-åtgärder med upplivningsförsök av personen på platsen.

  Vägen där olyckan inträffade, stängdes av under räddningsarbetet och polisen dirigerade om trafiken.

  – Mannen som varit med om olyckan är i 70-årsåldern och motorcykeln, en BMW, har beslagtagits av polisen för teknisk undersökning, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i Region Väst.

  Vid 14-tiden öppnades vägen för trafik igen.

  Vid 18-tiden kunde polisen bekräfta att mannen avlidit av sina skador och att familjen har underrättats. Mannen var hemmahörande i Stenungsunds kommun.

  Mannen ska ha återfunnits vid sidan av vägen och med motorcykeln bredvid sig, men vad som orsakat olyckan är oklart.

  – Det får den fortsatta utredningen visa. Det finns inget uppenbart som visar på vägen att det ska vara ett trafikfarligt avsnitt, säger Stefan Johansson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

  En förundersökning om vårdslöshet i trafik är upprättad av polisen.

  – Motorcykeln har vi ju tagit om hand om för att kunna utesluta att det varit någon annan involverad i olyckan, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen Region Väst och fortsätter:

  – Det kan vara många tänkbara orsaker, att han kört vält själv eller att ett sjukdomsfall ligger bakom. Nu måste vi samla alla fakta vi kan för att reda ut vad som hänt och är också tacksamma om någon som gjort iakttagelser vid den tiden i området hör av sig till oss.

  Utredningen har nu lämnats över till trafikpolisen i Vänersborg. Men hur utredningen går och vad som ligger bakom olyckan är för tidigt att uttala sig om.