Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

tingett

Misshandlade sin gravida flickvän – får fängelse

Under drygt ett år slog och hotade mannen sin gravida flickvän vid ett tiotal tillfällen. Nu döms 25-åringen till sex månaders fängelse för misshandel och olaga hot.

Mellan 2016 och 2017 bodde paret tillsammans i Vänersborg, då kvinnan var gravid med deras gemensamma barn. Förhållandet tog slut under vintern 2016, efter att mannen varit otrogen vid flera tillfällen. Det var under hösten samma år som misshandeln och hoten började.

Flera vittnen har i förhör berättat att mannen varit hotfull och våldsam mot kvinnan, och att de sett bilder av kvinnas skador på hennes mobiltelefon.

Bland annat ska mannen ha kastat henne över en fåtölj så att hon landat med ryggen över armstödet, skallat henne i ansiktet, tagit stryptag och knuffat henne in i en tegelvägg så att hon slog i huvudet. Allt medan hon fortfarande var gravid. Vid flera tillfällen ska även olika tillhyggen ha använts på kvinnan, som buntband, kastrull och fälgkors.

Hotade henne till livet

Flera gånger ska ha dessutom ha hotat henne till livet och kallat henne saker som hora, värdelös och så vidare om hon inte utförde olika tjänster som han bad om, som skjuts till jobbet eller att ljuga för honom. Han nekar dock till samtliga brott.

Med anledning av att mannen begått brotten under en villkorlig dom, dömdes han i Vänersborgs tingsrätt till sex månaders fängelse för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Mannen ska också betala ut ett skadestånd till kvinnan på 10 000 kronor.

 

MEST LÄST