Guldrån, Edsgatan
Guldrån, Edsgatan

Misstänkta guldsmedsrånare fortsatt häktade

De två tonåringar från Stockholmsområdet som suttit häktade sedan slutet på april misstänkta för det grova rånet mot en guldsmedsbutik i Vänersborg i februari blir kvar i häkte ytterligare en tid.

ANNONS
|

– Vi är inte riktigt klara med utredningen, även om vi har gått igenom en del, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson, som har hand om fallet.

Nu har han begärt och fått åtalsförlängning till den 8 juni. Någon omhäktningsförhandling behövdes inte genomföras.

LÄS MER:Tonåringar häktas för guldrånet

Vad har kommit fram i utredningen, till exempel om vad som stulits och vad den tekniska undersökningen av bilen har gett?

– Det kan jag inte gå in på och avslöja eftersom vi håller på med en utredning för fullt och det finns fler inblandade misstänkta som inte är frihetsberövade. De var ju fyra vid själva rånet.

Ja, hur ser du på det? En person greps ju tidigt och anhölls, men släpptes på fri fot.

ANNONS

– Tja, det finns olika grad av misstanke på de här personerna och jag tyckte inte det fanns något skäl att hålla honom kvar eftersom bevisningen inte räckte för det.

De två unga männen från Stockholm anhölls först i sin frånvaro och greps i Stockholm för en tid sedan. De häktades den 27 april i Vänersborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.

LÄS MER:Två anhållna efter väpnade guldrånet

ANNONS