Ny cykelväg från Onsjö i rullning

Nu börjar arbetet med att bygga en ny gång- och cykelväg längs med Korsebergsvägen och Nabbensbergsvägen. Meningen är att det ska bli säkrare att gå och cykla mellan centrum och Onsjö.

ANNONS
|

I dag påbörjas arbetet, som funnits med i planeringen under flera år. Längs hela Korsebergsvägen, mellan Nabbensbergsvägen och Jonnesbergsvägen ska en 700 meter lång gång- och cykelväg anläggas.

En mindre bit cykelväg längs Nabbensbergsvägen ska likaså bli till. I dagsläget finns en cykelväg utanför flerfamiljshusen på gatan, men det saknas en sträcka utanför Quality hotell som kan ansluta till gång- och cykelvägen på Edsgatan. Därför tvingas fotgängare och cyklister idag använda bilvägen.

Kommunen säger att viss trafikstörning kommer att råda under byggtiden.

– Men inte så pass att vi behöver stänga av vägen om det inte händer något oplanerat, säger Stefan Parnebo, produktionschef.

ANNONS

Anläggandet av gång- och cykelvägen är en trafiksäkerhetsåtgärd för att det ska vara säkert att cykla mellan centrum och Onsjö.

– Vi vill även få folk att cykla mer, säger trafikingenjör, Björn Magnusson.

Gång- och cykelvägen kommer att byggas i ett svep, och runt vecka 28 beräknas det vara klart för asfaltering. Exakt när gång- och cykelvägen är helt färdig kan inte Stefan Parnebo sia om i nuläget.

I samband med anläggandet av vägen kommer det att att byggas en tillgänglighetsanpassad busshållsplats på Korsebergsvägen.

Hela projektet är budgeterat till 2,8 miljoner kronor.

ANNONS