Poliser påkörda i Vänersborg

Två poliser blev påkörda av en bil och fick föras till sjukhus. En man i 35-årsåldern anhölls misstänkt för grov misshandel och smitning från olycka.

ANNONS
|

Vid klockan 03.41 natten mellan lördag och söndag inträffade en grov misshandel i Vänersborg. Det var ett fordon som inte stannade för kontroll. Då följde polis efter.

–Fattar vi misstanke väljer vi att stoppa fordon eller personer för kontroll. I det här fallet hade polispatrullen uppenbarligen rätt i sin misstanke eftersomde inte var intresserade av ett stopp utan försökte fly, säger polisens presstalesperson i region väst, Ulla Brehm.

En omfattande polisjakt påbörjades som ska ha pågått i mer än 30 minuter.

– Det pågår en bra stund på småvägarnafram och tillbaka i skogen. Till slut är han i ett läge där han kör på polisbilen med sin bil och sedan avviker från platsen, säger jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan, Rickard Lejon.

ANNONS

Intryckt dörr och plåtskador

På en mindre väg vändefordonet och körde in i polisbilen som träffades i sidan. Efteråt körde fordonet från platsen.

– Det har varit en ganska kraftig smäll i sidan av bilen. Dörren blev intryckt och det blev en del plåtskador, säger Ulla Brehm.

Polispatrullenkändeigen föraren och passageraren som anträffades inte långt från platsen.

–Poliserna hinner se föraren och passageraren och känner igen dem. Det tyder på att de kan ha haft med polisen att göra tidigare. Ett vant tränat polisöga ser en bil mitt i natten, ändå så undrar de vad gör den här, säger Ulla Brehm.

En stund efter att polisbilen blev påkörd körde gärningsmannen själv ner i diket. Då sprang han in i skogen och blev uppspårad av en hundpatrull.

"Vi är glada att de är tillsynes oskadda"

Föraren, som är en man i 35-årsåldern, greps och passageraren förhördes på platsen. Poliserna kördes till sjukhus för kontroll. Väl på plats konstaterades att det intehandlade om några allvarliga skador. Poliserna har fått lämna sjukhuset.

–Då var det inga allvarliga skador. Men det vet ju alla som varit med om en sådan här smäll att det kan komma efteråt. Men initialt finns det inga sådana uppgifter. Vi är glada att de är tillsynes oskadda, säger Ulla Brehm.

En anmälan om grov misshandel har skrivits. Mannen greps och förhördes under söndagen.

ANNONS

– Han är hemmahörandes i området och känd av oss sedan tidigare. Men vi pratar inte om någon allvarlig dokumenterad brottslighet, säger Rickard Lejon.

På måndagen meddelade polisen att mannen anhållits av åklagare misstänkt för grov misshandel, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka. Fler förhör kommer hållas under dagen.

I onsdags släpptes 35-åringen, men han är fortsatt brottsmisstänkt.

ANNONS