Rävspel på Onsjö fick Berat att se rött

När Berat Shabani var ute och tog en runda på Onsjö golfklubb häromdagen hade han ingen bra speldag. Han hade redan slagit bort tre-fyra bollar, när plötsligt en räv dök upp och tog hans boll på greenen vid hål 13. Och drog till skogs och grävde ner den.

ANNONS
|

– Jag hade bara en boll kvar till och ville inte bli av med den här också, så jag började ju jaga räven samtidigt som jag filmade, säger Berat Shabani.

Men då sprang den bara fortare och sprang till slut in i skogen och grävde ner den. Och Berat såg inte röken av bollen.

– Den hade visat sig redan vid hål 7 och då skrev jag i en messenger-grupp att jag hade fått sällskap av en räv. Och sedan när den dök upp igen några hål senare, tog jag upp kameran och började filma. Men jag var ju inte beredd på att den skulle gå fram och ta bollen rakt framför näsan på mig, säger Berat och skrattar.

ANNONS

Först blev han alltså lite uppjagad, eftersom han började få slut på bollar, och svor efter tjuven. Men han lyckades ta sig igenom hela banan till slut och hittade faktiskt en annan boll i skogen, som ersättning för bollen som försvann i rävspelet.

– Jag såg räven på golfbanan några veckor tidigare också och den verkar inte särskilt rädd.

Filmen la han också i chatten, och en kompis delade sedan den vidare så att den nu kan ses på Golfbibeln på Facebook. Och plötsligt har antalet visningar exploderat. Fram till torsdag eftermiddag hade filmen visats över 148 000 gånger.

– Ojdå, det är ju jätteroligt. Det trodde man ju inte det skulle få den spridningen, säger Berat Shabani och skrattar.

ANNONS