Regionpolitikerna börjar flytta runt

Quality-hotel blir inte den enda platsen regionpolitikerna kommer att sammanträda på under tiden som en ny sessionssal byggs. Politikerna kommer att flytta runt och näst på tur är Skövde.

ANNONS
|

Sedan tidigare är det känt att regionfullmäktige tvingas flytta sina möten från sessionssalen i Vänersborgs kommunhus. Tidigare var det också bestämt att regionpolitikerna tillsammans med Vänersborgs kommunpolitiker skulle sammanträda på Quality-hotel. Nu ser det däremot ut som att regionpolitikernas möten kommer att hoppa runt mellan olika städer i regionen.

– Första mötet efter sommaren kommer att ske i Skövde. Det förhandlas också om att hålla möten på Lindholmen i Göteborg, berättar Marie Dahlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg.

Hon vill också vara nog med att hon inte sett något formellt beslut.

– Vi har fått det till oss från våra politikerkollegor, säger Marie Dahlin.

ANNONS

Orsaken till att politikerna måste flytta från första början är att sessionssalen är mögelskadad. Den ska rivas och först när en ny är på plats är tanken att region och kommunpolitikerna ska flytta tillbaka sina möten.

Marie Dahlin är noga med att poängtera att sätet för regionfullmäktige fortfarande är Vänersborg. Däremot finns det några mörka moln på himlen.

– Regionen är involverad i det nya bygget. Drar däremot vår politiska process ut på tiden kring hur bygget kommer att bli, då blir jag orolig, säger Marie Dahlin.

ANNONS