Badplatsen vid Ryrsjön, Väne Ryr där en kvinna i 70-årsåldern söktes på tisdagskvällen efter att ha anmälts försvunnen.
Badplatsen vid Ryrsjön, Väne Ryr där en kvinna i 70-årsåldern söktes på tisdagskvällen efter att ha anmälts försvunnen. Bild: Daniel Gustafsson

Sökandet efter försvunna kvinnan har avslutats

Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte på tisdagskvällen ut till Ryrsjön vid Väne Ryr efter ett larm om en eventuell drunkningsolycka. En 70-årig, dement kvinna var försvunnen och under natten har man sökt efter henne. På onsdagsförmiddagen hittades hon.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 21 på tisdagskvällen som larmet om en befarad drunkning vid badplatsen kom till SOS Alarm.

Men händelsen inleddes redan vid 19.30-tiden på tisdagskvällen.

– En kvinna i 70-årsåldern som är dement ska ha gått ut och sedan haft svårt att hitta hem. Hon anmäldes då försvunnen. Nu har spåren lett oss till sjön på något vis, förmodligen med hund, så vi håller på att leta där, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson för Region väst på tisdagskvällen.

Sökte hela natten

Med hjälp av dykare letade man efter kvinnan och en helikopter från Näl var också på plats.

– Hon hade varit inlagd på sjukhus natten till tisdag, men av allt att döma skrivits ut och sedan vet vi inte var hon tagit vägen, berättade Gustafsson för GP.

ANNONS

Vid 22.30 rapporterade man på räddningstjänsten att de lämnat platsen och inte längre var med i eftersöket.

På onsdagsmorgonen, vid 6-tiden, var kvinnan fortfarande inte hittad.

– Vi har sökt hela natten med hundar och poliser från hela Fyrbodal har hjälpt till i sökandet utan resultat, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

Under förmiddagen anslöt sig militären för att hjälpa till i sökandet.

– Det kommer att bli en stor sökinsats. Vi kommer att utgå från kvinnans bostad och sedan jobba oss vidare, där finns ganska mycket terräng och lite sjöar som vi måste söka vid, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till GP.

Signalement

Kvinnans anhöriga har godkänt att polis går ut med signalement och uppmanar alla som tror sig ha gjort några iakttagelser att kontakta polisen.

– Hon är 66 år, 170 centimeter lång, har kort gråfärgat hår, bär glasögon och hon hade en blå jacka och blå jeans på sig vid försvinnandet, säger Johan Raske.

Missing people har inte fått någon förfrågan från anhöriga om att delta.

Vid 10.30-tiden meddelades att kvinnan var funnen vid. Enligt polisens hemsida hittades hon med hjälp av polishelikoptern några kilometer väster om Väne-Ryr i området kring Risån. Polisen förde kvinnan till sjukhuset Näl för kontroll.

ANNONS
ANNONS