Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

SD-tält stulet under natten

Sverigedemokraternas tält på Sanden var spårlöst borta på söndagsmorgonen.

Under helgen har de politiska partierna i Vänersborg haft tält uppställda på Sanden. Men när SD:s Kurt Karlsson kom ner till området vid tiotiden på söndagsmorgonen kunde han konstatera att Sverigedemokraternas tält var borta.

– Det är någon som har snott rubbet. Jag har tittat i kanalen, men det är borta. Det verkar som att någon har varit inne i Moderaternas tält också men jag tror inte att något blivit stulet där.

Enligt Kurt Karlsson kommer Sverigedemokraterna att få tillgång till ett annat tält och partiet finns på plats även under söndagen.

– Vi kommer nog att meddela polisen om vad som hänt, säger Kurt Karlsson.

Enligt polisen har stadsfesten Aqua Blå i övrigt avlöpt förhållandevis lugnt. Flera personer fick lämna festligheterna i Vänersborg på lördagskvällen, för att i stället nyktra till på polisstationen i Trollhättan.

– Ja, vi har omhändertagit tio fyllerister. Med tanke på hur mycket folk som är ute och med hänsyn till alkoholkonsumtion och öltält, är det högst normalt, säger Marcus Carlsson, inre befäl vid polisen i Trollhättan.

En av de omhändertagna, en man i 20-årsåldern, är även misstänkt för att ha sexuellt ofredat en ung kvinna i samband med stadsfesten.

– Han ska ha tafsat på och försökt pussa henne, säger Marcus Carlsson.

MEST LÄST