Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Skärpta straff för Restad gård-rånare

Två män dömdes efter bland annat flera rån på Restad gård. Nu skärper hovrätten straffet.

Männen, som är 22 respektive 19 år gamla, dömdes tidigare i år fler flera rån. Det handlade om personrån på Restad gård, mot bland annat en taxichaufför, men också om ett uppmärksammat rån mot en pizzeria i Uddevalla i september förra året.

Maskerade med rånarluva och utrustade med vapen gick de båda männen in på pizzerian och kom över kassaapparaten genom vapenhot. När ägaren försökte fly, blev han nedslagen, av rånarna innan de flydde platsen.

Rånade efter taxi-färd

Ett av rånen utfördes enbart av 22-åringen i november i fjol efter en taxifärd till Restad gård. Han hotade taxichauffören med pistol och rånade honom på mobiltelefon, en pekdator och kontanter.

Vänersborgs tingsrätt dömde de båda männen för bland annat rån. 22-åringen dömdes till tre år och sex månaders fängelse. Den yngre fick ett år och sex månaders fängelse.

LÄS OCKSÅ: Två får fängelse för pizzeriarån

Åklagaren överklagade domen och ville se ett skärpt straff.

Männen ville bli frikända och att rånåtalen skulle ogillas och överklagade också sina domar. Den yngre ville också slippa bli utvisad.

Längre fängelsestraff

Men något gehör får alltså inte männen. I stället skärper hovrätten fängelsestraffen för de båda rånarna till fyra år respektive ett år och nio månader.

Hovrätten anser att båda har varit med vid rånen och därför ska dömas lika hårt. Men eftersom den ena mannen är tonåring blir hans fängelsestraff inte lika långt som 22-åringens. Även hovrätten anser att den yngre rånaren ska utvisas när han avtjänat fängelsestraffet.

LÄS OCKSÅ: Duo misstänks för flera rån

MEST LÄST