Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Slog sambo med dockvagn och metallrör

En man i 30-årsåldern från Dalsland åtalas misstänkt för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel efter att upprepade gånger misshandlat sin sambo, bland annat med en dockvagn och ett metallrör.

Den första misshandeln skedde redan 2009 när mannen ska ha brutit av kvinnans arm/handled, då hon var gravid. Misshandeln och kränkningarna ska sedan ha eskalerat från juni 2016 till juli i år då mannen anhölls och senare häktades.

Misshandeln har oftast skett i bostaden, där han ska ha slagit kvinnan ett flertal gånger, sparkat henne, kastat henne i golvet och dragit henne i håret och tagit struptag. I juli i år misstänks mannen ha slagit henne med en barndockvagn och ett metallrör och under en bilfärd några dagar tidigare blev hon slagen av mannen och hotad med orden "vänta bara tills vi kommer hem ... det kommer att stänka blod på väggarna".

I februari 2017 ska han enligt åtalet ha hotat henne med en kniv mot strupen och uttalet dödshot och i december 2016 ska han under en misshandel ha uttalat hot om att "sätta knivarna i henne".

Vid gärningarna har kvinnan fått allvarliga skador i ansiktet och på kroppen, andnöd och vid ett tillfälle blödningar i levern. Mannen förnekar brott.

MEST LÄST