Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Slutet för Motionspalatset

Reijo Isokallio och Tore Gustafsson var lite av pionjärer i gymbranschen när de startade Motionspalatset för 25 år ­sedan. Men nu är en era slut och de tackar för sig. – Det har varit fantastiska år!

Året var 1992 när två unga kompisar, Reijo och Tore, slog upp dörrarna till Motionspalatset. Ett ställe som har blivit en del av Vänersborg. Med mottot ”lustfylld träning för vanligt folk” fick de personer som aldrig tidigare tränat att ta sig till gymmet. Men det var nära att det inte blev något överhuvudtaget.

– Vi hade lånat 500 000 av banken och vi köpte utrustning och allt som behövdes. När det var klart så var det tomt på kontot. Då kom förskottsbetalningen på hyran, säger Tore och skrattar.

Lyckligtvis löste det sig med hyran och de två sjukgymnasterna förverkligade sin dröm. I en 200 kvadratmeter stor lokal på Vänerparken kunde vänersborgarna hitta toppmoderna träningsmaskiner och det blev en succé.

– Men vad vi slet. I början hade vi båda vanliga jobb där vi jobbade heltid. Så efter det jobbet åkte vi till gymmet och var där till sent på kvällen och på helgerna, säger Reijo.

– Jag kommer ihåg att Reijo åkte på semester precis när vi dragit igång med spinning. Precis i den vevan öppnade även en annan anläggning som hette Träningsverket och jag kände väl av konkurrensen och la in 14 spinningpass i veckan som jag körde själv, säger Tore och skakar på huvudet åt minnet.

Efter några år öppnade Motionspalatsets andra anläggning på Quality hotel och så sent som 2015 slogs dörrarna upp till lokalerna på Blåsut.

– Tanken var ju aldrig att vi skulle sälja. Vi har ju jobbat på som vanligt men när erbjudandet kom i maj förra året fick vi tänka till. Vi har ju fått erbjudanden tidigare som vi tackat nej till, säger Reijo.

Båda två är helt överens om att åren med Motionspalatset varit fantastiska och beslutet att sälja ”sitt barn” som de kallar det har varit allt annat än lätt.

– Vi vägde för och emot. Eftersom det är sådan konkurrens i dag med flera stora kedjor så kände vi som privat aktör att vi inte ville hamna i den situationen att behöva skära ner på personal eller pressa priserna. Jag känner en otrolig stolthet över allt vi gjort under den här resan, säger Tore.

– Det gick ju väldigt fort när vi väl tagit beslutet. Nu i efterhand tror jag att båda har landat och det känns faktiskt riktigt skönt, säger Reijo och fortsätter.

– Jag tror att det är första gången på 25 år som jag haft en riktig semester där jag inte känt att jag behöver vara någon annanstans. De här 25 åren har varit fantastiska men livet går vidare.

MEST LÄST