Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Snarkande personal på boende fick sluta

  En personal som anställts via bemanningsenheten till ett särskilt boende i Vänersborgs kommun sov på sitt arbetspass under natten och väcktes först när ny personal kom till arbetet. Nu har hen Lex Sarah-anmälts för försummelse i arbetet.

  Det var i november förra året Lex Sarah-rapporten kom in om missförhållandena på boendet och att hen hade brustit i utförandet av sina uppgifter.

  I rapporten kan man läsa att när en personal kom till jobbet, som skulle avlösa nattpersonalen, svarar ingen när hen ringer på dörren. Då gick hen in genom en annan ingång och inne i personalrummet låg en person som jobbar natt och sover och snarkade ljudligt.

  Inte ens när dagpersonalen försökte väcka nattpersonalen vaknade hen. Efter fem minuter kom nattpersonalen yrvaken upp och ber om ursäkt.

  Utredaren konstaterar att sova tungt på arbetstid är en allvarlig försummelse, eftersom det rör sig om brukare som kan behöva hjälp nattetid. I detta fall ledde det inte till att någon brukare kände oro eller kom till skada, men det ses ändå tillräckligt allvarligt.

  Man konstaterar också att den aktuella nattpersonalen inte har kompetenskraven som behövs och att hen tidigare har gjort försummelser och visat olämplighet gällande ansvar, empati och bemötande. Personen i fråga har numera avslutat sin anställning inom Vänersborgs kommun.