Större skogsbrand vid Vänerns strand

Räddningstjänsten sände under tisdagen ut flera styrkor till en skogsbrand vid Takansvik, norr om Vänersborg. – Det är oländig terräng och svårt att ta sig fram. Vi får gå med all utrustning, säger Johan Bäckström, inre befäl hos Närf.

ANNONS
|

Larmet kom vid 12-tiden och flera styrkor, Brålanda, Högsäter och Vänersborg,sändes då ut till området, som ligger norr om Vänersborg, i höjd med Takansvik.

– Vi försöker nu bygga en omgärdande linje, för att begränsa branden.

Folk har hört av sig och ser en stor rökpelare som är synlig ända ner till Vänersborgs centrum. Det verkar brinna längs med strandlinjen av Vänern.

– Det som är bra är att det är västlig vind, så riktningen gör att det brinner mot vattnet, säger Johan Bäckström.

Vid 14-tiden meddelar Räddningstjänsten att man precis inlett släckningsarbetet. Vattnet tar man med flytbara pumpar från Vänern.

ANNONS

– Vi lägger i detta nu på vatten. Det är inte så stor yta som brinner och det brinner sakta, mycket beroende på att det är grönt i backen, mycket blåbärsris. Det och vinden är gynnsamt för oss.

Vid 15-tiden ska branden ha varit inom kontroll och ett par timmar senare börjademan skicka hem delar av släckningspersonalen. Branden var helt släckt strax efter 19-tiden på tisdagen.

ANNONS