Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Stor kyrklig konferens fyller Arena Vänersborg

Arena Vänersborg har gjorts om till en stor gudstjänstlokal. New Wine Sverige arrangerar nu sin fjärde sommarkonferens som håller på i fem dagar. – Det är god stämning här. Folk är glada och tar hand om varandra, säger Johan Jordeskog, pastor i Salemkyrkan i Vargön.

New Wines sommarkonferens arrangeras i år den 29 juni–3 juli.

– Cirka 800 personer är anmälda i år och det trillar alltid in fler. Det kommer folk från olika kyrkor i hela Sverige och alla kyrkor är inbjudna. Vissa kvällar kan det bli upp till 1 500 personer, säger Johan Jordeskog och berättar även att det är Salemkyrkan och Pingstkyrkan som är de lokala arrangörerna.

Tre konferenser håller på samtidigt.

– En för barn, en för ungdomar och en för vuxna. Barn- och ungdomskonferenserna håller till i Torpaskolans matsal och i gymnasie- hallen och vuxenkonferensen i arenan.

Årets tema är För den här världens skull. Under de fem dagarna samlas man för undervisning, lovsång och gemenskap. Ett 40-tal seminarier har man att välja på och på kvällarna och söndag förmiddag är mötena öppna för alla.

Christy Wimber från Yorba linda vineyard church, USA, är tillbaka även i år och talar. Hon har bland annat tränat och utvecklat lovsångstjänsten världen över.

En annan talare är Alan Scott från Nordirland. Han är pastor och ledare i Causeway caust vineyard church.

I en paus träffar TTELA Annika och Pär Månsson från Askersund.

– Vi har varit här tidigare och tycker det är värdefullt att komma hit. Jag jobbar som pastor i Askersund och detta är ett sätt att bara få vara, möta gud, sjunga lovsånger och så är det bra undervisning, säger Pär.

På några stolar längre bort har Emanuel Lundberg, Luleå, Maria Kero, Umeå, och Johanna Berggren från Piteå slagit sig ner.

– Det är första gången vi är på en sommarkonferens. Vi var på nyårslägret i Huskvarna och då kände vi att vi ville åka på detta också, säger Johanna.

– Det är sjukt bra, man blir så inspirerad och peppad, säger Maria.

MEST LÄST