En tankbil och en personbil frontalkrockade vid 14-tiden på Flygfältsvägen. En man i 60-årsåldern som körde personbilen har avlidit.
En tankbil och en personbil frontalkrockade vid 14-tiden på Flygfältsvägen. En man i 60-årsåldern som körde personbilen har avlidit. Bild: Läsarbild

Tankbil i frontalkrock med personbil

En personbil och en tankbil har frontalkrockat vid Stallbacka norra, alldeles intill Trollhättan Vänersborgs Flygplats. En man i 60-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare av sina skador.

ANNONS
LocationVästra Tunhem||

Vid klockan 13.30 på tisdagen frontalkrockade en tankbil lastad med diesel och en personbil på Flygfältsvägen alldeles intill flygfältet.

Efter olyckan hamnade båda fordonen i dikeskanten och polisen fick under ett par timmar dirigera om trafiken. Föraren av personbilen uppgavs då vara allvarligt skadad.

Inget av det diesel som tankbilen transporterade ska ha läckt ut på vägen.

Olyckan påverkade busstrafiken förbi området och några hållplatser blev indragna.

Vid 17-tiden meddelade polisen att trafiken släppts på igen och att de krockade fordonen var bortforslade.

Vid 19.30 meddelade polisen att den man i 60-årsåldern som körde personbilen avlidit. Anhöriga var då underrättade.

ANNONS

– Jag kan inte föregå utredningen vad som orsakat olyckan. Nu lämnas den delen över till trafikenheten i Vänersborg för vidare utredning, sa Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Polisen har startat en utredning om vårdslöshet i trafik och båda fordonen ska tas i beslag för närmare undersökning. Polisen har också samlat in vittnesuppgifter från händelsen.

– Men vi har ingen misstänkt i ärendet vill jag påpeka, säger Per Sillén.

ANNONS