Två anhållna efter väpnade guldrånet

Två män har anhållits efter det väpnade guldrånet i Vänersborg igår. Polisen utesluter samtidigt inte att det kan finnas fler gärningsmän och vill ha allmänhetens hjälp i den fortsatta jakten.
– Vi är väldigt intresserade av en vit Volkswagen, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

ANNONS
|

Rånet inträffade vid lunchtid i går i Vänersborg då flera gärningsmän enligt vittnet rånade en guldsmedsbutik.

I samband med rånet avlossades också skott och gärningsmännen sågs sedan fly från platsen i en större vit bil. Enligt polisen handlar det troligen om en vit Volkswagen Touran.

Under hela onsdagen pågick en intensiv jakt efter rånarna med bland annat helikopter och hundpatruller. Polisen placerade också ut sig strategiskt på olika platser i Västsverige under jakten.

Under kvällen hämtades två män in till förhör. Efter förhörets anhölls de efter ett åklagarbeslut misstänkta för brottet som rubriceras som grovt rån.

Männen är i 25- till 30-årsåldern. Då polisen misstänker att fler personer kan ha varit inblandade i rånet vill man i nuläget inte gå in på var männen hämtades av polisen.

ANNONS

I jakten på fler misstänkta rånare vill polisen ha hjälp från allmänheten. Flyktbilen som användes är fortfarande inte anträffad.

– Vi är väldigt intresserade av uppgifter om en vit Volkswagen Touran av nyare modell. Det kan handla om allt från att någon har sett en sådan eller vet var det finns en sådan bil som skulle kunna ha med det här att göra, säger Ulla Brehm.

Polisens presstalesperson berättar fortsatt att hon inte har några uppgifter kring värdet av det gods rånarna fick med sig under kuppen. – Jag har inte det och jag vet inte heller om vi har anträffat något gods, säger Ulla Brehm.

ANNONS