TV: Bit för bit rivs gamla Huvudnässkolan

Rivningen av Huvudnässkolans C-hus är i full gång. De gamla omklädningsrummen är först att jämnas med marken. Runt början av mars beräknas rivningsarbetet vara klart.

ANNONS
|

I början av veckan körde grävmaskinen in på Huvudnässkolan för att riva C-huset. I byggnaden finns skolans gamla gymnastiksal, trä- och syslöjden, och lokalerna här MIC huserade.

Det är inte mycket kvar av de gamla omklädningsrummen som håller på att rivas.

– I morgon ser man nog rätt igenom, säger arbetare Daniel Alström.

På en bädd av betong och tegel styr Berny Olsson griparmen på grävmaskinen mot en länga omklädningsskåp. Ett och ett slits de lätt från väggen, placeras på hög och förs till en container, där de pressas ned.

Daniel Alström står en bit ifrån och sorterar ut, trä, gips och armeringsjärn från massorna som skall till miljöstationen. Han får god hjälp av Berny som lyckas rensa ut smårester med griparmen från massorna.

ANNONS

Parallellt med rivningen saneras skolan från den miljöfarliga mineralen asbest.

Bakom teglet på gaveln av gymnastiksaken finns eternitskivor som måste saneras innan rivningsarbetet kan fortsätta där. I lokalerna mitt emot, där trä- och syslöjden och MIC tidigare låg, är saneringen i gång. De är tomma på allt av värde och på marken ligger sorterat material i högar.

Rivningen beräknas att vara klar runt månadsskiftet, februari, mars.

– Det går som planerat, säger Daniel Alström lugnt.

Under 2016 ska Vänersborgsbostäder bygga 50 hyreslägenheter på området.

ANNONS