Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Ursands pooler bara för campinggäster?

Om Ursand inte får bygglov för sitt stora tält kan Vänersborgarna bli utestängda från leklandet och poolerna. – Vi klarar inte av att administrera det, säger Bert Karlsson.

Förra veckan berättade TTELA att byggnadsnämnden, som inte är enig i frågan, förmodligen inte tänker ge förlängt bygglov för det som beskrivs som ett stort tält på vägen ner mot stranden på Ursands camping. Tältet används för att sälja biljetter till poolerna och som butik.

Om campingen inte får bygglovet och tvingas ta ner tältet blir det besvärligt för verksamheten. Bert Karlsson är kritisk till byggnadsnämnden och säger att ett uteblivet lov skulle innebära att campingen tvingas begränsa vem som kan använda området med lekland och pooler.

– Då kan vi inte släppa in Vänersborgarna. Vi klarar inte av att administrera det.

Ingen utom campingens gäster skulle då få tillgång till lekområdet. Enligt Bert Karlsson skulle också tre tjänster på campingen försvinna.

Om man får tid på sig vill Ursand uppför något mer stadigvarande än tältet.

– Vi vill bygga en permanent byggnad, säger Bert Karlsson.

Men då behövs mer tid. Om man tvingas ta bort tältet inför sommarsäsongen hinner man förstå inte att ersätta det med något annat den det här året.

TTELA har tidigare också berättat att byggnadsnämnden har beslutat att campingen ska betala en sanktionsavgift på en halv miljon kronor för att ha börjat med markarbeten innan bygglovet för flera villavagnar var klart.

Nu säger Bert Karlsson att man har överklagat beslutet.

MEST LÄST