Väg stängdes av i timmar efter olycka

Flera fordon var inblandade i en trafikolycka på väg 42, vid Mulltorpsrondellen – däribland en lastbil, en personbil och en timmerlastbil. Larmet kom in till räddningstjänsten strax före klockan 13 på onsdagen.

ANNONS
|

– Det är mycket bråte och röra på vägen efter olyckan, säger Stefan Bennhage, TTELA:s fotograf som är på plats.

Enligt polisen inträffade olyckan i samband med en omkörning där tre fordon har varit inblandade.

– Personbilisten ska ha försökt köra om lastbilen men fick då möte av timmerbilen. Det verkar som att lastbilen då har väjt ut i diket. Personbilen och timmerbilen krockade men smällen tog som tur var i sidan på personbilen, säger Tobias Land, inre befäl på polisen i Trollhättan

Tvåpersoner till sjukhus

Två personer fick föras till sjukhus. Enligt polisen rör det sig om föraren tillpersonbilen och lastbilschauffören, som båda har skadats lindrigt. På eftermiddagen kunde lastbilschauffören lämna sjukhuset, enligt polisen.Personen som körde timmerbilen ska inte ha behövt föras iväg med ambulans.

ANNONS

Bärgningsarbete pågårunder eftermiddagen och kvällen, och vägen är helt avstängdmellan Mulltorp och rondellen vid Brunnered.

– Vägen leds om men det handlar bara om några minutersextra körtid. Prognosen är att den är öppen för trafik igen klockan 5 på torsdagsmorgonen. Man måste få bort all last som lastbilen tappade när den välte,säger Veronika Gustafsson, presskontakt på Trafikverket.

Polisen ska nu utreda händelsen och har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

På torsdagsmorgonen bekräftade Trafikverket att vägen hade öppnats igen enligt prognosen.

ANNONS