Vänersborgare misstänkt för utpressningsförsök

En man i 25-årsåldern från Vänersborg sitter häktad sedan i fredags misstänkt för försök till utpressning, narkotikabrott och misshandel. Men han figurerar även i utkanten av en annan, större utredning; den om en 27-årig man som hittades mördad i Askim i slutet på augusti.

ANNONS
|

– Anledningen till att 25-åringen dök upp är att han är misstänkt för försök till utpressning mot en helt annan person, tillsammans med en av de huvudmisstänkta för mordet, säger kammaråklagare Peter Larsson, som har hand om den omfattande utredningen.

25-åringen och den huvudmisstänkte, en 48-årig man från Göteborg, har tidigare förekommit tillsammans i ytterligare ett fall som TTELA skrivit om.

25-åringen dömdes 2013 till sex månaders fängelse för vapenbrott, det efter att man hittat en skarpladdad pistol i hans Vänersborgslägenhet. Men han fälldes aldrig för människorov, som han stod åtalad för, eftersom hans inblandning inte kunde styrkas med säkerhet.

ANNONS

48-åringen dömdes för olaga hot och för den utpressning, som rörde en företagare från Linköping. Han ska ha pressats på pengar och blev bortförd i en bil. Företagaren blev hotad med pistol, men lyckades slänga sig ur den bil de befann sig i under hotet, i hög fart.

– Ja, de här två ägnar sig åt indrivning, som vi har sett, säger Peter Larsson.

25-åringen ska redan i ett tidigt skede av mordutredningen ha hämtats från sin bostad och hörts, men släpptes och var inte och är inte än så länge misstänkt för mordet i Askim.

– Jag kan inte gå in mer på detta, för vi är mitt i en utredning, säger Peter Larsson.

Tre personer, bland annat 48-åringen sitter i det fallet häktade, misstänkta för mord. Även där tror man att utpressning har funnits med i bilden. Enligt åklagaren kan åtalet dröja, skriver GT.

ANNONS