Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Vänersborgspolitiker misstänkt för bokföringsbrott

Kommunpolitikern Abdullahi Hassan Moalin (MP) misstänks för bokföringsbrott. Nu vill Miljöpartiet i Vänersborg att han tar en time out.

Som TTELA tidigare berättat är två män, som tillsammans drivit en ekonomisk förening ihop, åtalade misstänkta för bokföringsbrott.

Det var när föreningen gick i konkurs i augusti 2016 som det misstänkta brottet uppdagades och en anmälan lämnades in av konkursförvaltaren. Föreningen, som ska ha jobbat med integration och lotsning av nyanlända, saknade helt bokföring – den enda dokumentation som fanns i bolaget var två pärmar med fakturor och kvitton.

Förnekar

Den ena mannen, Abdullahi Hassan Moalin, är fullmäktigeledamot i Vänersborgs kommun och representerar Miljöpartiet, vilket GT var först att rapportera om.

Både han och den medåtalade förnekar brott, men i väntan på dom vill nu Miljöpartiet i Vänersborg att han tar en paus från sina politiska uppdrag i fullmäktige och socialnämnden.

– Vi anser att han måste ta en time out och sedan får vi se hur rätten dömer, säger Marika Isetorp, Miljöpartiets gruppledare i Vänersborg, till TTELA.

Ingen kontakt

Hon säger att hon inte har informerats om åtalet från Abdullahi Hassan Moalin själv, utan att hon nåtts av uppgifterna från media. Under onsdagsförmiddagen hade hon inte lyckats få kontakt med honom för att prata om time outen.

Hur påverkar det här Miljöpartiet i Vänersborg?

– Det påverkar förtroendet mot politiker över huvud taget, inte bara när det gäller vårt parti. Om anklagelserna nu stämmer, det är ingen dom som fallit än.

TTELA har utan framgång försökt att nå Abdullahi Hassan Moalin för en kommentar.

MEST LÄST