Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Kent Eng
Bild: Kent Eng

Våldtäktsmisstänkt på Brinkeberg åtalas

Den man i 35-årsåldern som suttit häktad misstänkt för att ha våldtagit en annan intern på anstalten Brinkeberg har nu åtalats.

Det var i våras, i slutet av april, som den misstänkta våldtäkten ska ha skett inne på ett rum på Brinkeberg. 35-åringen ska ha tagit med sig en annan intern in på sitt rum och genom hot och våld tvingat honom att genomföra oralt samlag.

35-åringen ska också ha hotat den andre internen att han skulle vända alla andra intagna mot honom och att han skulle få stryk av alla andra om han inte genomförde samlaget.

35-åringen åtalas också misstänkt för sexuellt tvång. Ett par dagar efter den misstänkta våldtäkten ska han ha sökt upp samma intern i hans rum och tvingat av honom byxorna samt lagt sig på honom och gjort samlagsliknande rörelser.

Han förnekar båda brotten. 

35-åringen häktades i slutet av augusti, samma dag som han skulle ha blivit villkorligt frigiven från sitt fängelsestraff. Han dömdes till tre års fängelse för rån, övergrepp i rättssak och olaga frihetsberövande i januari 2016. 

– Han skulle ha frigetts dagen för häktningsförhandlingen i detta mål och det sammanföll med att vi fick resultatet från NFC och då hade vi sannolika skäl misstänkt för detta och då anhölls han, säger Patrik Stintzing, kammaråklagare, till Göteborgs-Posten.

MEST LÄST