Vandaler slog sönder barnens skolgård

Under helgen fick Öxnereds förskola påhälsning av vandaler. Någon hade slagit sönder och kastat omkring det barnen byggt upp på skolgården.

ANNONS
|

När barnen kom till sin förskola på måndagsmorgonen möttes de av en otrevlig syn. Under helgen hade någon eller några varit inne på skolgården och slagit sönder sådant som de byggt upp. – Barnen har inte pratat om annat, säger förskolelärare Marianne Larsson. Hon har jobbat länge på förskolan men aldrig sett något likande tidigare. – Vi hade gjort en affär som vi byggt upp med barnen, säger Marianne Larsson. Nu finns det inte mycket kvar av den. Theodor Söderbom, Tilde Nytorpe, Ella Martinsson och Novalie Björkstrand går omkring och plockar bland resterna. – Det här är det värsta jag varit med om, säger Tilde Nytorpe.

ANNONS

Skadegörarna slog sönder lekaffären som de byggt upp med en bänk, stolar, varukorgar och låtsasvaror. Stolarna och korgarna var krossade, bordet vält och allt annat utspritt över gården. Men skadegörelsen slutade inte där. Spaljéerna till de tomter som barnen odlar var nerrivna, deras rabarber avbrutna och dessutom hade man försökt bryta sig in i förrådet. Lite längre bak på skolgården har barnen ordnat ett insektshotell till sina sexbenta vänner med hjälp av några lastpallar och lite annat. Inte heller det har fått vara i fred. Men även om de barnen känner sig ledsna just nu tänker de inte ge upp. – Vi ska städa och bygga upp allt, säger Tilde Nytorpe. Skolan har polisanmält skadegörelsen.

Jourhavande förundersökningsledare hos polisen, Stefan Johansson, bekräftar att anmälan har kommit in men säger också: – Vi har inte inlett någon förundersökning. Man gör bedömningen att det inte finns några spår att gå på. Men den som har sett eller vet något får gärna höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14 med tips. – Kommer det in vittnesmål kan vi ta upp ärendet igen, säger Stefan Johansson.

ANNONS